Pocos lanceert 4G fallback-dienst

Door het massale gebruik van clouddiensten is er tegenwoordig een sterke behoefte aan een stabiele internetverbinding. Maar wat als de internetverbinding uitvalt? Uit cijfers van het kadaster blijkt dat vorig jaar 33.383 graafschades gemeld zijn. Dat zijn per werkdag meer dan 185 beschadigde kabels en leidingen.

De meeste gebruikelijke oplossing die Pocos al geruime tijd levert, is een zakelijke glasvezelverbinding in combinatie met een VDSL2-verbinding. Of als bedrijven enorm afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van hun online dienstverlening, dan kunnen er op klantlocatie twee routers worden aangesloten op twee aparte zakelijke glasvezelverbindingen in combinatie met het border gateway protocol. Dat is het routing protocol wat ook op internet gebruikt wordt en sub-second failover kan bewerkstelligen. Om graafschade helemaal uit te sluiten, kan een glasvezel worden gecombineerd met een Tele2-radioverbinding als back-up.

Betaalbare 4G fallback-dienst

Speciaal voor gebieden waar geen (betaalbaar) alternatief voor de zakelijke glasvezel is, heeft Pocos nu de 4G fallback-dienst ontwikkeld. Een back-updienst op basis van 4G technologie, bestaande uit een managed 4G router met simkaart inclusief databundel. De back-upverbinding wordt aangeboden naast de hoogwaardige zakelijke glasvezelverbindingen via KPN (WEAS), Eurofiber, Tele2 en VodafoneZiggo als hoofdverbinding. Bij een storing wordt de 4G fallback dienst automatisch actief en kan er gewoon verder gewerkt worden. Zodra de storing is opgelost neemt de hoofdverbinding het automatisch weer over.

De voordelen van de Pocos 4G fallback dienst zijn:

… Een complete oplossing (CPE + data abonnement + managed services)

… Automatische failover op basis van 4G

… Vergroot uptime van de infrastructuur

… Vaste IP-adressen (subnet)

… Korte implementatietijd

… Lage maandelijkse tarieven

De dienst is inclusief real-time monitoring, een volledig managed backup internetverbinding via 4G LTE met zeer ruime databundel, vaste IP adressen, een professionele managed Cisco ethernet router met LTE-module en managed Pocos support.

 

Voor meer informatie, zie de dienstbeschrijving.

Terug naar overzicht