Uitrol KPN Vplus: Sneller internet via koperdraad

KPN is voortdurend bezig om hogere snelheden te realiseren op het kopernetwerk. De nieuwste ontwikkeling hierin is Vplus access (super vectoring). Met deze nieuwe access techniek is 200/30Mbit/s (down/up) haalbaar over een enkele koperlijn.

Deze snelheid op basis van Vplus is afneembaar op het WBA-portfolio en vanaf nu volledig geautomatiseerd te bestellen via onze portal.  Het kopernetwerk van KPN biedt hiermee nog meer waarde voor je klanten.

Vplus is vooral effectief voor klanten binnen een afstand van ongeveer 400m tot de straatkast. Daarom biedt KPN deze nieuwe techniek alleen aan op adressen binnen deze range. Op grotere afstanden zijn de huidige WBA smaken zoals ADSL2+ en (B)(V)VDSL effectiever.  De techniek Vplus werkt alleen in combinatie met modems (CPE) met een chipset die dit ondersteunen.

KPN kan op dit moment Vplus internet op ruim 600.000 adressen in Nederland leveren. In de loop van 2018 is Vplus op nog meer adressen aanwezig.

Ondanks dat meerdere chipsets Vplus ondersteunen is nu gebleken dat een Broadcom-chipset die 35MHz ondersteunt momenteel optimaal werkt. In de toekomst wordt verwacht dat meerdere chipsets kunnen worden ondersteund maar voor de komende periode dien je vooralsnog gebruik te maken van modems met Broadcom chipsets.

 

Meer weten over KPN Vplus? Neem dan contact op met onze sales via partner@pocos.nl of via 088-0100700 (optie 2). 

Terug naar overzicht